Jurulatih Fitness Sengaja Gemukkan Badan

 Orang lain nak badan cantik dan tegap tapi lain pulak lelaki ini..dia sengaja gemukkan badan semata2 ingin rasa nak jadi gemuk!

Tubuh bidang Drew Manning lenyap. Perut six pack-nya berubah menjadi buncit berlemak. Jurulatih  fitness berasal Utah, Amerika Syarikat, ini sengaja menggemukkan badannya agar tahu rasanya obesiti.

Manning tak ingin hanya berteori ketika mengajarkan pentingnya melatih tubuh untuk mempertahankan berat badan ideal. Ia merasa perlu membuat tubuhnya gemuk agar boleh menyelami masalah sebenar yang dihadapi para peserta fitness yang dilatihnya.

Ia memberi waktu untuk menaikkan berat tubuhnya sekitar 36,28 kilogram selama enam bulan. Ia sangat yakin enam bulan berikutnya dia boleh dengan mudah mengembalikan berat tubuhnya sesuai teori yang selama ini ia ajarkan.

Demi mewujudkan niatnya, ia mulai menjalani pola hidup tak sihat. Selain berhenti bersukan, ia juga memakan makanan-makanan tak sihat yang mempercepat terbentuknya timbunan lemak seperti aneka kerepek, junk food, soda, pizza.

“Sangat menyenangkan pada awalnya boleh makan apapun yang saya inginkan, tapi tubuh saya mulai terasa sangat tidak menyenangkan,” ujarnya, seperti di petik dari Daily Mail.

Dalam kurang 3 ke 5 bulan, usahanya menuju obesiti mula terlihat. Otot-otot mantapnya lenyap, berganti lemak-lemak yang ‘menggelembeh’. Berat tubuhnya sudah meningkat dari  87 kilogram menjadi sekitar 119 kilogram.

Melihat perubahan tubuhnya ketika ini, keyakinannya boleh mengembalikan tubuh atlet dalam enam bulan mulai pudar. “Aku agak takut proses penurunan berat badan akan berlangsung lebih lama dari enam bulan, tapi saya yakin boleh dan selalu ada sokongan sampai tubuh saya kembali sihat,” ujarnya.

tak boleh kurus langsung baru tau….  hehe

 

More Articles :

 1. Makhluk Lain Tumpang Solat
 2. Akibat Bagi Suami Makan Darah Haid Dan Air Mani
 3. Bayi Ajaib Dilahirkan Tanpa Darah
 4. Bayi Wajah Ganjil Dilahirkan Di Nigeria
 5. Budak 6 Tahun Makan 2Kg Beras Setiap Hari
 6. Kenaikan Gaji Pegawai Perkhidmatan Awam Persekutuan
 7. Jurulatih Fitness Sengaja Gemukkan Badan
 8. Kuliah… Oh Kuliah…
 9. Pengalaman Memandu Dari KK Ke Tawau
 10. Perbezaan Orang Dan Orang Utan
 11. Saya Takkan Ampunkan Isteri Saya
 12. Sistem Penarafan Keselamatan Sekolah
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s